İnternette Gizliliğe Dikkat Ediyoruz Diyen Yabancı Şirketler Kullanılan Şifreleri Bile Görebilir

Siber güvenlik sıkıntısı giderek artıyor.

İnternet üzerinden yapılan üyeliklerde kullanıcıların her türlü bilgisi yabancı şirketlerin elindedir. Gizliliğinize önem veriyoruz gibi boş laflarla sadece kullanıcıları ikna etme gayretlerindedirler. Bilgisayar teknolojisiyle tüm kullanıcı adı ve şifreler, gönderilen mesajların içeriği, saati günü, aramalar ve tüm fotoğraflar, ses içerikleri ve konum bilgileri Amerika merkezli şirketlerde arşivlenmektedir. Bir fotoğrafı veya bilgiyi silmenizde bile bu fotoğraf veya diğer içerikler şirket tarafından kopyalandığı anda kayıt altına alınır ve sadece sizin cihazınızdan silinir.

Amerika ordusu tarafından icat edilen internette gizlilik ve güvenlik diye birşey yoktur. Şifrelemelerin tamamı Amerika’da kullanılan kuantum bilgisayarlarla 1 saniyede çözülebilmektedir.

Amerika’nın bir uçağı uçarken geçtiği yerdeki tüm bilgisayar sistemlerini kopyalayabilir. En eski bilgisayarlara bile kablosuz erişim sağlayabilir. Bunları Amerikan yapımı belgesellerde açıklamaktadırlar. Bu yüzden kullanıcıların hiçbir gizlilik vs. açıklamalarına güvenmeden kendi yöntemleriyle gizliliklerini sağlaması özel hayatıyla iligli ya da çok özel bilgileri internet üzerinden paylaşmamaya alışması gerekir. Bu nedenle Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, dizüstü bilgisayarının kamerasını ve mikrofon girişini bantlıyor. (Mikrofon girişini bantlamakta yeterli değil çünkü yazılımla cihaz üzerindeki hoparlörlerden kayıt yapmak mümkündür.)

Önce telefon hatları kullanılarak başlayan, fiber optik ile ilerleyen ve kablosuz olarak devam eden internete alternatif bir teknolojinin geliştirilmesiyle ancak gerçek anlamda bir gizlilik ve güvenlik oluşabilir. Bu konuda Rusya’nın bir takım çalışmaları bulunuyor. Rusya Dünya çapında meydana gelen ve devlet daireleri de dahil olmak üzere pek çok kurumu etkileyen internet altyapısından kaynaklı hatalar ve siber saldırıları önlemek için küresel bir oluşum olan DNS ağından ayrılarak Rusya, Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın kullanabilceği bir alternatif DNS ağı üzerinde çalışıyor.

20 Ocak 2022 01:23

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir