İnternete Bağlanan Milyonlarca Cihazda Güvenlik Açığı Bulunuyor

İnternete Bağlanan Milyonlarca Cihazda Güvenlik Açığı Bulunuyor

Uzaktan bağlantıyla güvenlik korunması olmayan cihazlara çeşitli kodlar yüklenebilmesine neden olan bu güvenlik açığı, internet suçlularının gizli bilgilere erişimine, cihazı ele geçirip kontrol edebilmesine zararlı yazılımları yükleyebilmelerine fırsat veriyor.

ShellShock güvenlik açığının Linux, Unix, bazı Windows sunucuları, Mac işletim sistemi, Android platformunu ve hatta Nesnelerin İnterneti kapsamındaki bağlantılı PC, Mac, mobil cihazlar ve hatta bağlantılı medikal cihazları etkilediği de görüldü. Linux ile bağlantılı olarak gözükse de Bilgisayar ve Mac platformları da sorunlu.

Türkiye’de de bu durumdan etkilenenler hızla artmakta. Tehdit alanının genişliği ve yayılma özelliğinden ötürü bu güvenlik açığı çok hızlı bir etki gösteriyor.

Eğer Linux işletim sistemi üzerinden çalışıyorsanız, BASH komut satırı uygulamasını devre dışı bırakın. Eğer web sitenizde BASH komut satırı kullanıyorsanız mümkün olan en hızlı şekilde güvenlik yaması uygulayın. Eğer yama yapamıyorsanız scriptlerinizde BASH kullanımını sonlandırın. Sunucu sağlayıcınızla en son güvenlik yamaları ve çözümlerle ilgili destek isteyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir