İnternet üzerinden Kimlik Avı saldırıları yaklaşık 1,5 kat artarak yüzde 62 oranına yükseldi.
Kimlik avcıları tarafından saldırıya maruz kalan ilk 3 kuruluş ise Yahoo, Google ve Facebook oldu.
İnternet hırsızları para kazanmak için kimlik avı dolandırıcılığı ve istenmeyen e-mail gönderme işlerine geçiş yaptı. Reklam amaçlı gönderilen hiç bir mail ciddiye alınmadığı için bu eylemlerde azalma var.
İnternet hırsızları artık kullanıcılar tarafından iyi bilinen hizmetler, sosyal paylaşım siteleri ya da finans kuruluşları tarafından gönderilen mesajları taklit ederek kullanıcıların kimlik bilgi ve şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor.
İnternet kullanıcılarının bu tür tuzaklara düşmemesi için yapabilecekleri en iyi şey gelen mailde kimden yazan yere sağ tuşla tıklayıp İleti Seçeneklerine tıklamasıdır. Açılan kutuda İnternet Üstbilgileri kısmında yazılan adresleri iyice kontrol edip gelen kuruluşun mail adresinin doğru olup olmadığına bakmalıdır.
Gönderen adreslerini mutlaka kontrol edin ve eklenti içeren mesajları doğrudan açmayın.
Gereksiz mail gönderen ülkelerde ilk üç sırayı yüzde 16 Amerika, yüzde 6 Rusya ve yüzde 4,7 ile Çin aldı. Bu nedenle şayet hiç yabancı ülkelerden ya da yabancı dillerden mesaj almıyorsanız mail programınızda bulunan Önemsiz E-Posta Seçeneklerinden Uluslararası sekmesine geçip Engellenmiş Üst Düzey Etki alanı Listesinde bulunan tüm yabancı ülkeleri ve Engellenmiş Kodlamalar Listesinde ise Türkçe dışındaki tüm dilleri içeren kutucuları seçili hale getirin.
Kimlik avcılarının en çok saldırı düzenlediği kuruluş yüzde 12,6 ile Google hizmetleri olurken onu, Facebook yüzde 10, Yahoo! arama motoru yüzde 6,4 ile takip etti.
Kullanıcıları kandırmak için zararlı eklentileri yükletmek için Facebook bildirimleri yem olarak kullanıldı. Kullanıcıları kandırma yöntemi ise facebook’ta karşılaşılabilecek sorunları çözmek için ekte bulunan eklentiyi yükleyiniz şeklinde. Buna inanan kullanıcı bilgisayarına zararlı programı yükleyerek internet hırsızlarının önünü açarak, kişisel bilgilerini internet hırsızlarına açık hale getiriyor veya arkadaş listesinde bulunanlara virüslü mesajlar göndererek ya da farklı kötü amaçlı yazılımlar için uygun hale getiriyor.