Intel Teknoloji Konferansı 2014

Intel Teknoloji Konferansı 2014

Her yıl Intel’in düzenlediği Intel Teknoloji Konferansı, Gelecek Şimdi temasıyla 9 Aralık Salı günü İstanbul Çırağan Kempinski’de gerçekleşecek. En kapsamlı teknoloji etkinliklerinden biri olan Intel Teknoloji Konferansı, katılımcılara geleceğin internet teknolojilerini, güncel pazar verileri, Intel ve iş ortaklarıyla biraraya gelerek bağlantılar kurup işleri büyütme fırsatı tanıyor.

Ankara’da gerçkleşen Intel Teknoloji Konferansında katılımcılar, Nesnelerin İnterneti ürün ve çözümleri, tablet ve bilgisayarlarda çığır açacak en yeni Intel işlemci teknolojileri ve devrim yaratan giyilebilir teknolojiler ile buluştu.

Intel teknolojisiyle üretilen ikisi birarada bilgisayarlar,giyilebilir cihazlar, tablet ve akıllı telefonlar tanıtıldı. Intel’in bilgisayar ve tabletleri üst seviyede performans, pil ömrü, güvenlik özelliklerine kavuşturacak 14nm teknolojisine sahip ilk işlemciler olma özelliğini taşıyan Intel Core M işlemciler ile 5. Nesil Intel Core işlemci ailesinin tanıtıldığı etkinlikte, özellikle son yıllarda teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen bulut teknolojileri de masaya yatırıldı. Ayrıca Intel teknolojileriyle kamu kurumlarının sağladığı operasyonel maliyet ile enerji tüketiminde tasarruf, verimlilik ve performans artışı üzerinde duruldu.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın; “Endüstride, buharlı makineler, seri üretim ve internetin ardından Nesnelerin Ä°nterneti (IoT) dördüncü endüstriyel devrimdir. IoT, giyilebilir teknolojiler ve ileri eÄŸitim teknolojileri geleceÄŸe damgasını vuracak, 2022 yılındaki IoT tabanlı servislerin 500 milyar avrodan fazla bir pazar hacmi oluÅŸturması öngörülüyor ve bu alanda kilit rol oynayan beÅŸ pazar, üretim, akıllı ÅŸehirler, altyapı, otomotiv ve akıllı binalar olacak” dedi.

Intel teknolojisi sayesinde eşyalar birbirine bağlanarak akıllı hale getirildi, bu hızlı teknolojik değişim içerisinde bilgisayarlar da evrim sürecinden geçti ve çok farklı şekil ve işlevlerle hayatımızdaki yerini korudu, böylece cihaz sayısı ve bu cihazlar ile üretilen veri hacmi arttı.

Nesnelerin İnterneti ürün ve çözümleri, en yeni giyilebilir teknolojiler ve bilgisayarlarda devrim yaratacak ilk 14nm işlemci ailesi tanıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir