İnşaatlarda Kullanılan Kalitesiz İthal Demir Çelikler Tehlike Saçıyor

Ä°talyanlar Cezayir’e satamadığı standart dışı, sertifikasız ve paslanmış inÅŸaat demirlerini, yaklaşık 1,5 yıl beklettikten sonra Türkiye’ye satıyor.

Türkiye’nin ithal ettiÄŸi standart dışı, sertifikasız ve paslanmış inÅŸaat demirleri inÅŸaatlarda kullanılarak, inÅŸaat güvenliÄŸi için, tehlike oluÅŸturuyor.

TS708 standardına uygunluk sertifikası bulunmayan bu ithal ürünlerin hiçbir koşulda Türkiye’deki inşaatlarda kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor. Konu gündeme gelmediği için bu çok tehlikeli durumun henüz farkına varılamamış durumda.

Bazı inÅŸaat müteahhitleri, manipülasyon yaparak, Türkiye’de inÅŸaat demiri arzında sıkıntı olduÄŸunu belirtip Haziran ayı ilk haftasında, Türkiye’nin deÄŸiÅŸik limanlarına toplam 22 bin 500 ton Ä°talya menÅŸeli TS 708 standardına uygun olmayan, sertifikasız, bekletilmiÅŸ ve paslanmış inÅŸaat demiri indirildiÄŸi, indirme iÅŸlemlerinin sürdüğü belirtiliyor.

Standartlara uygun olmayan kalitesiz ürün bağlantıları engellenmediği takdirde bu durumun önümüzdeki dönemlerde artarak büyüyeceği ve yapılan inşaatlarda tehlikeler ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

İnşaatlarda Kullanılan Kalitesiz İthal Çeliklere Kim Dur Diyecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir