İngiltere Hükümeti Facebook’a 70 milyon Dolar Para Cezası Kesti

İngiltere Hükümeti Facebook'a 70 milyon Dolar Para Cezası Kesti

İngiltere Hükümeti Facebook’a 70 milyon Dolar Para Cezası Kesti

İngiltere Rekabet Kurumu (CMA), uyarıları defalarca görmezden gelen ve kuralları kasıtlı olarak ihlal eden Facebook’a 70 milyon dolar para cezası verdi.

Yapılan açıklamada, Facebook’un GIF platformu Giphy’yi 400 milyon dolar karşılığında satın almasıyla ilgili bir soruşturma sırasında gerekli tüm bilgileri kasıtlı olarak vermeyi reddettiğini, tekrarlanan uyarılara rağmen, bildirmeyi reddettiği için 50,5 milyon sterlin (70 milyon dolar) para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

CMA direktörü Joel Bamford yaptığı açıklamada, “Facebook’u bize önemli bilgiler vermeyi reddetmesiyle emri ihlal ettiği konusunda uyardık ancak iki ayrı mahkemede temyizini kaybettikten sonra bile Facebook yasal yükümlülüklerini göz ardı etmeye devam etti. Bu, yasaların üstünde olduğunu düşünen herhangi bir şirkete bir uyarı görevi görmeli” dedi.

CMA ayrıca, Facebook onay almadan iki ayrı durumda baş uyumluluk görevlisini değiştirdiği için 690 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Düzenleyicinin Facebook’un Giphy’yi satın almasıyla ilgili soruşturması devam ediyor ve bugüne kadar hiçbir karara varılmadı.

İNGİLTERE ve AB düzenleyicileri Haziran ayında ayrı ayrı Facebook’un antitröst gerekçesiyle veri kullanımını araştırdıklarını açıkladılar.

Kaynak:
https://amp.cnn.com/cnn/2021/10/20/tech/facebook-fined-uk-regulator-cma/index.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir