İngilizlerin Yarısından Fazlası Amerika’nın 1969 Yılında Ay’a Çıkamadığını Düşünüyor

İngilizlerin Yarısından Fazlası Amerika'nın 1969 Yılında Ay'a Çıkamadığını Düşünüyor

İngilizlerin Yarısından Fazlası Amerika’nın 1969 Yılında Ay’a Çıkamadığını Düşünüyor

1969 yılında, çok düşük teknoloji ve malzemelerle yıllardır Ay’a çıktığını iddia eden ancak sayısız tutarsızlık olduğu için dünya çapında pek çok kişinin bunun doğru olmadığını düşündüren Amerikalıların 1969 yılında Ay’a bir insan gönderebileceğine, İngilizler inanmıyor.

Mirror gazetesi 47 yıl sonra bu konuyla ilgili bir anket yaptı. Çıkan sonuçlara göre İngiliz halkının yüzde 52’si Apollo 11 isimli uzay aracının Ay’a hiç inmediğini düşünüyor!

İngiliz yetişkinler üzerinde yapılan ankette yaş aralığı 25-34 arasında olanların verdiği cevaba göre bu oran yüzde 73’e çıkıyor! The Telegraph’a göre, Ay’a çıkma olayı 20. yüzyılın en büyük yalanı olarak belirtilmişti.

Genellikle Ay’a dikilen dalgalanan bayrak, Ay’da nem olmamasına rağmen çekilen ayak izi ve farklı yönde nasıl gölge oluştuğu gibi tutarsızlıklar konuşulmaktadır. Fakat en önemlisi 1969 teknolojisiyle üretilen Ay modülünün malzemeleridir.

Ay modülünü oluşturmak için kullanılan birincil malzemeler; alüminyum alaşımı, paslanmaz çelik, titanyum, nikel çelik alaşım, ısıya dayanıklı cam. Bu malzemeler, değişen sıcaklıklara sahip farklı atmosferlerden geçemeden eriyip parçalanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir