İngilizler AB’den Ayrılırken Türkiye’yi Kötülemişlerdi

İngilizler AB'den Ayrılırken Türkiye'yi Kötülemişlerdi

Senelerden beri Türkiye’yi oyalayan AB’nin, eski üyesi İngiltere, AB’den ayrılma referandumu öncesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin saçmalık olduğunu AB’nin bir an önce Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine son vermesi gerektiğini belirtmişti. Ayrıca eski İngiltere başbakanı David Cameron, bugünkü ilerleme hızıyla Türkiye’nin AB’ye girmesinin, 3000 yılı olabileceği ifadesini kullanmıştı. Ayrıca Avusturya’nın da Türkiye’nin AB üyeliğine karşı bu tarz duyguları beslediği belirtiliyor.

İngiltere AB’den ayrılma referandumu öncesi yaptığı kampanyalarda Türk vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını iddia etmişti.

Türkiye’de suç ve silah bulundurma oranlarının çok yüksek olduğunu ve Türkiye’deki yüksek doğum oranlarından ötürü sadece 8 yıl içinde, İngiltere nüfusuna Türkiye’den 1 milyon kişinin katılabileceği endişesini taşıdıklarını öne sürmüşlerdi.

Ayrıca Türkiye’de silah tasarrufunun çok daha yaygın olduğunu, AB’nin serbest dolaşım yasaları nedeniyle, İngiliz hükümetinin, Türk suçluların İngiltere’ye girmesini engelleyemeyeceğini belirtmişlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir