Indila Kimdir

Indila Kimdir

Adila Sedraïa sahne adı Indila 26 Haziran 1984 yılında Paris’de doÄŸan Cezayir asıllı Fransız ÅŸarkıcı ve ÅŸarkı sözü yazarıdır.

Müzik iÅŸine girmeden önce Paris’te turist rehberliÄŸi yaptı. Kullandığı sahne adı Indila’nın göbek adı olduÄŸunu ve Hint kökenli bir kelime olduÄŸunu belirten Sedraïa, babasının Cezayir asıllı, annesinin ise Hindistan, Kamboçya ve Mısır kökenli olduÄŸunu belirtmiÅŸtir.

Indila, kendisini Dünya’nın bir çocuÄŸu olarak tanımlayarak ÅŸarkılarını Fransızca, Ä°ngilizce ve bazen de Hintçe söylemektedir.

Dernière Danse ÅŸarkısı ile Türkiye, Yunanistan, Ä°srail’de zirvede yer alırken Fransa ve Belçika’da en iyi tekli listesinde 2. sıraya yüksedi. Bununla birlikte Polonya, Ä°sviçre, Almanya ve Avusturya müzik listelerine girmeyi baÅŸardı.

Indila 15. Antalya Piyano Festivaline katılarak Türkiye’de konser verdi ve Türk bayrağına sarılıp, konser sonrasında hayranlarına imza dağıttı. Türkiye’de Gül Lokumu ve Baklavayı çok sevdiÄŸini ifade etti. Ä°stanbul’a hayran kalan Indila bir gün Ä°stanbul’a yerleÅŸmeyi düşünüyor.

One Reply to “Indila Kimdir”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir