IBM Kaya Tuzu Tanesi Kadar Küçük Bilgisayar Üreteceğini Açıkladı

IBM Kaya Tuzu Tanesi Kadar Küçük Bilgisayar Üreteceğini Açıkladı

Bir zamanlar dünyada devasa bilgisayarlar üretilirken, günümüzde bilgisayarlar giderek küçülerek toz haline dönüşmeye başladı.

Sürekli yeni teknolojiyle dünyanın en küçük bilgisayarları üretilirken Amerikan merkezli IBM en küçük bilgisayara imza atıyor.

Şirkete özel yapılan bir konferansta, önümüzdeki 5 yıl içinde, bir kaya tuzu tanesi kadar küçük olan ve günlük aygıtlara gömülebilen bilgisayarlar üreteceği açıklandı.

Bu küçük bilgisayarın boyutu ise 1×1 mm olacak. Bu bilgisayarın özellikleri ise iÅŸlemci, bellek ve bir milyon transistorden oluÅŸuyor. Çip bilgisayar, 1990’daki x86 ailesindeki bir çip kadar güçlü.

Çip bilgisayar maliyeti ise birim başına 0,10 dolar. Küçük boyutları, aynı zamanda her ürüne kolayca gömülebilme ve başkaları tarafından ele geçirilmeye karşı dayanıklı dijital parmak izi özelliğiyle her yerde kullanılabilecek.

Amerika teknolojiyi kötüye kullanan ülkelerden biri olduğu için bu yeni teknolojinin iyi tarafları olduğu gibi kötü tarafları da olacak. Dijital casusluklarda artışlar gözlenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir