Hem Karada Hem Suda Kullanılabilen Yerli Araç

Hem Karada Hem Suda Kullanılabilen Yerli Araç

Hava yastıklı araçlar kurtarma, ticari ve eğlence amaçlı kullanılabiliyor.

Hem kara hem suda çalışabilen bu araç su, buz, kar, kum, çamur, bataklık, gölet, çimen ve benzeri tüm düz yüzeylerde ulaşım aracı olarak kullanılabiliyor.

2005 yılından bu yana üretimini tüm iklim ve arazi koşullarına uygun araçlar üreterek gerçekleştiren yerli firma Jedy Hovercraft’ın ürettiği, hava yastıklı tekneler tüm dünyaya pazarlanıyor.

Jedy Hovercraft ağırlığı 150 kg, uzunluğu 330 cm, genişliği 185 cm, yüksekliği 150 cm ölçülerinde ve yerden yükselme mesafesi 25-30 cm arasındadır. 500 kiloya kadar yük kapasitesine sahip.

Hava yastığı üzerinde hareket eden uçan araç Hava Yastıklı Taşıtlar geliştirilerek, zırh ve silahla donatılarak yurt içi imkanlarla üretilip 2020 yılına kadar TSK hizmetine sunulması planlanıyor.

İngiliz, Kore, Çin ve Amerika ordularının kullandığı taşıt, kar nedeniyle kapanan köylerde mahsur kalan vatandaşlara da kolaylık sağlayacak. Kar ve buz gibi ortamlarda gidebilen araç, hasta taşınması ve benzeri gibi ihtiyaçlar halinde kış aylarında ulaşılamayan köylere ulaşarak insani yardım faaliyetlerinde kullanılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir