Hazır Gıdalar Obeziteyi Tetikliyor

Hazır Gıdalar Obeziteyi Tetikliyor

Hazır Gıdalar Obeziteyi Tetikliyor

Gıda katkı maddeleri başta kanser olmak üzere çok sayıda hastalığa neden oluyor. Gıdalarda kullanım ömrünü uzatması için kullanılan katkılara gıda katkı maddeleri deniliyor. Hazır gıdaların ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddeleri insan ömrünü kısaltır.

Hazır gıdalarda bulunan GDO’lu katkı maddeleri, mısır şurubu, genetiği bozulmuş soya, karmin böceği kanı, jelatin, trans yağ, gıda boyası gibi zararlı bileşenlerle hazırlanan bu tür ürünlerin sürekli olarak tüketilmesi, iç organların iflas etmesine, akciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına ve yağlanmaya neden oluyor.

Paketlenmiş katkılı hazır gıdalar vücudun dengesini bozar. İşlenmiş yağlar barındırır.

Açlığı bastırmak için tüketilen bisküvilerin içerisinde bol miktarda yağ, un, çok az protein var. Un bağırsakta hemen şekere dönüşür ve obeziteyi tetikler. Diyabet, kanser ve nörolojik her türlü hastalık tetiklenir.

Hamburger çeşitleri, soğuk sandviçler, pizza, kızarmış patates gibi fast-food ürünleri ile beraber tüketilen gazlı içecekler, çay ve kahvenin özellikle çocuk ve gençler tarafından sık tercih edilmesi yetersiz ve dengesiz beslenme ile birlikte obeziteye yol açmakta.

Fast-food tüketilen besinlerin enerji ve bazı besin öğeleri yönünden dengeli olmaması uzun dönemde obeziteye neden olur. Şişman kişilerde kalp, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklar daha sık görülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir