Hassas Cilt Hakkında Bilgi

Hassas Cilt Hakkında Bilgi

Hassas cilt birçok kişide görülür ve narin, sorunlu bir cilt türü olarak bilinir. Böcek ısırmalarına, ovuşturmaya, hatta kaşınmaya bile duyarlıdır. Her zaman özel ilgi gösterilmelidir.

Her yıkamadan sonra hassas cilt kurur ve pul pul olabilir. Gün ilerledikçe pul pul olan kısımlar çoğalıp yüzde kırmızılıklar oluşabilir. Bu cilt türüne sahip kişiler her ürünü kullanamaz. Bu yüzden bir ürün almadan önce küçük bir bölgede denemeleri tavsiye edilir. Alkol içermeyen ürünler, gerektiğinde koku içermeyen ürünler ve özel üretim malzemeler kullanılmalıdır.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir. Doktora danışılarak C Vitamini takviye kürleri yapılabilir. Bu cildinizi daha dayanıklı hale getirir.

Bitkisel olarak yapılabilecek kür karaciğeri rahatlatmak amaçlı, ilk bahar ayında 15 günlük enginar kürü yapılabilir. Enginar kaynatılıp suyu aç karnına sabah ve akşam bir bardak içilir. Ayrıca yüzdeki hassaslığı ve kızarıklığı gidermek için Alman papatyasından demleme çay yapılarak yüzünüzü ihtiyaç duyduğunuz zaman bu sıvıyla silebilirsiniz. (Demlenen çay buzdolabında muhafaza edilmelidir ve bir haftayı geçmemelidir.) Çay her hafta yeniden yapılarak uygulanmalıdır.

Ilık Yulaf maskesi yapılarak cilt hassaslığının giderilmesinde yardımcı olur.

Hassas cilt sorunu genellikle açık renk tenli insanlarda daha çok görülmektedir. Hassaslığın bir çok nedenleri bulunmaktadır. İlk bahar ve Son bahar aylarında hassaslık derecesi daha da artabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir