Harry Connick, Jr. Kimdir

Harry Connick, Jr. Kimdir
Harry Connick, Jr. Kimdir

Joseph Harry Fowler Connick, Jr. 11 Eylül 1967 yılında New Orleans, Louisian’da doğan Amerikalı şarkıcı, piyanist, besteci ve aranjör, aktör ve televizyon müzik yarışmasında jüri üyesidir. Dünya çapında albümü 28 milyondan fazla sattı. Amerikanın en çok satan erkek sanatçılar 60 kişilik listesinde yeralır. 3 Grammy Ödülü ve 2 Emmy Ödülü kazandı. Oyunculuk kariyeri 1990 yılında World War II filmiyle başladı.

Diskografi
Dixieland Plus (1977)
Pure Dixieland (1979)
Harry Connick Jr. (1987)
20 (1988)
When Harry Met Sally (1989)
We Are in Love (1990)
Lofty’s Roach Souffle (1990)
Blue Light, Red Light (1991)
25 (1992)
When My Heart Finds Christmas (1993)
She (1994)
Star Turtle (1996)
To See You (1997)
Come by Me (1999)
30 (2001)
Songs I Heard (2001)
Thou Shalt Not (2002)
Other Hours: Connick on Piano, Volume 1 (2003)
Harry for the Holidays (2003)
Only You (2004)
Occasion: Connick on Piano, Volume 2 (2005)
Harry on Broadway, Act I (2006)
Oh, My NOLA (2007)
Chanson du Vieux Carré : Connick on Piano, Volume 3 (2007)
What a Night! A Christmas Album (2008)
Your Songs (2009)
In Concert on Broadway (2011)
Music from The Happy Elf: Connick on Piano, Volume 4 (2011)
Smokey Mary (2013)
Every Man Should Know (2013)

Oynadığı Filmler
1990 Memphis Belle
1991 Little Man Tate
1995 Copycat
1996 Independence Day
1997 Excess Baggage
1998 Hope Floats
1999 The Iron Giant, Wayward Son
2000 My Dog Skip
2001 South Pacific, The Simian Line, Life Without Dick
2003 Basic
2004 Mickey
2005 The Happy Elf
2007 Bug, P.S. I Love You
2008 Living Proof
2009 New in Town
2011 Dolphin Tale
2013 Angels Sing
2014 Dolphin Tale 2, Television

Oynadığı Diziler
1992 Super Bowl XXVI, Cheers
1994 Ghostwriter
1997 Action League Now!
2001 Evening at Pops
2002–2006 Will & Grace
2008 This Old House
2009 Hey Hey It’s Saturday: The Reunion, Australian Idol
2010 American Idol
2012 Law & Order: Special Victims Unit
2013 American Idol
2014 American Idol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir