Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliğinde Singapur Fintech Yatırımları Konusunda Cazip Ülke

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliğinde Singapur Fintech Yatırımları Konusunda Cazip Ülke

Fintech, mobil ve sanal ortamda oluşturulan finansal işlemleri birleştirip teknolojinin getirdiği pratik çözümlerden biridir.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliğinde(Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya) 2012 yılında yaklaşık 14 milyon dolar olan fintech yatırımları, 2017 yılında 338 milyon dolara yükselmiş durumda.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği 630 milyonluk büyük bir nüfusa ve yarısı 30 yaşın altında olan bir nüfusa sahip olması, bölge ülke ekonomilerinin hızla büyümesi ve diğer gelişmiş ülkelere göre kredi kartı ve bankacılık sistemlerinin daha az yaygın kullanıma sahip olması nedeniyle, bir kişiden başka bir kişiye dijital para veya dijital varlığın aktarılmasını sağlayan blockchain gibi teknoloji yatırımları için cezbedici bir bölge olarak görülüyor.

Blockchain ve diğer alternatif ödeme sistemlerinin gelişimine yönelik ilginin artmasıyla birlikte, fintech yatırımları da yıldan yıla artıyor.

Singapur’un gelişmiş finans ve teknoloji altyapısı, destekleyici mevzuat düzenlemelerine sahio olması ülkeyi fintech yatırımları için tercih edilir hale getiriyor. Halihazırda, bölgede kurulan bin 228 kayıtlı fintech firmasının yüzde 39’u Singapur’da kurulmuş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir