GSM Operatörleri Sınıfta Kaldı

GSM Operatörleri Sınıfta Kaldı
İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok şehrinde hissedilen deprem Türkiye’de tüm telefonları kilitledi bu nedenle kullanıcılar cep telefonlarından arama yapamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Hatice Saadet Kalyoncu, Maalesef bir kez daha gördük ki GSM operatörleri iyi gün dostu. Deprem sonrası özellikle ilk yarım saat kimse GSM operatörlerinden doğru dürüst bir hizmet alamamıştır. 1999 depreminde de telefonların kilitlendiğini, kimseye ulaşılamadığını ancak aradan geçen 15 yılın ardından yine aynı sorunla karşılaşılmasının, kabul edilebilir bir hizmet anlayışı olmadığını gösterdi.

Bir deprem sonrası sevdiklerine ulaşmak iyi olduklarını söyleyebilmek veya iyi olup olmadıklarını sormak vatandaşın ilk yaptığı, yapacağı iştir. Bir tatil günü, vatandaşların çoğunun ailesiyle birlikte olduğu bir günde dahi böylesi bir ayıplı hizmet kabul edilemez. Türkiye, deprem ile yaşamak zorunda olan ve her türlü hizmetin bu gerçekle verilmesi gereken bir ülkedir. 15 yıl sonra halen aynı ayıpla hizmet veriyor olmak GSM operatörlerinin hizmet anlayışının yetersizliğini gösterir.

Gördük ki hepsi sınıfta kalmıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bu konuda gerekli çalışmayı yapmalı ve GSM operatörlerine gerekli yatırımları zorunlu kılmalıdır. Yürürlüğe girecek yeni tüketici kanununda, ülkedeki bir çok vatandaşın mağduriyetine sebep olacak buna benzer konularda herhangi bir düzenleme yoktur. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir