Google İnterneti Bedava Yapacak Loon Projesiyle Balonları Test Ediyor

Google İnterneti Bedava Yapacak Loon Projesiyle Balonları Test Ediyor

Google ve Facebook şirketlerini büyütmek için, altyapı sorunları olan kırsal bölgelerde yaşayan insanları kapsamına aldı. Elektrik, internet gibi altyapısı olmayan bölgelerde yaşayan insanları internete girmeye teşvik ederek reklamlardan daha çok para kazanmayı hedefleyen iki şirket, internet dağıtımı için iki farklı projeyi test ediyor. Televizyon yayınları gibi internet erişimini ücretsiz yapacak projeleri test eden iki firma projeler tamamlandığında reklamlardan çok ciddi paylar kazanacak.

Facebook Drone ile ücretsiz internet projesini araştırken Google’da Loon Projesiyle havadaki balonlarla bunu yapmayı planlıyor.

Google Loon Projesiyle yerden havadaki balonları yönetecek. 2015 yılında yapılan denemeler sonucunda Google’un balonları şarj ihtiyacı olmadan 100 gün boyunca 18 km yükseklikte havada durmayı başardı. Balonlar birbirine bağlanarak ışın saçarak bir nevi radyo bağlantısı kuruyor. Yere sabitlenen balonlar rüzgara göre şişirilip söndürülüyor ve yüksekliği bilgisayarlarla ayarlanabiliyor. Bu balonlarla hareket halindeyken mobil ve Wi-Fi bağlantısı sağlanabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir