Google Avustralya’yı Tehdit Etti Türkiye’de Örnek Almalı

Google Avustralya'yı Tehdit Etti Türkiye'de Örnek Almalı

Google Avustralya’yı Tehdit Etti Türkiye’de Örnek Almalı

Dünya çapında ülkelerin artık bu teknoloji devlerinin kural tanımamazlığına karşı ortak hareket edip ortak kararlar alması gerekiyor. Google neredeyse dünyadaki tüm hükümetlerle ve büyük kuruluşlarla sorun yaşıyor. Daha önce Türkiye’den 3 milyar TL’nin üzerinde gelir elde eden Google, Rekabet Kurumu’nun haksız rekabet nedeniyle verdiği 93 milyon TL’lik idari para cezasını ödememek için GSM firmalarına ve Android cihaz üreticilerine ulaşarak devlete baskı yapmaya kalkmıştı ve Türkiye’ye hizmet vermeyeceği blöfünü kullanmıştı.

Google bu sefer aynı şeyleri Avustralya’ya yapmaya başladı. Gelirlerinden haber kuruluşlarına da pay verilmesini öngören yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde Avustralya’da hizmet vermeyi kesebileceğini açıkladı. Sanal sömürü mantığıyla, haber içerikleriye haber arama motoruna dönüşen google yine blöf yapıyor. Medya kuruluşları teknoloji devlerinin kendilerine hak ettikleri payı ödemesini istiyor.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison yaptığı açıklamada Google’ın tehditlerine boyun eğmeyeceklerini belirtti.

En yakın zamanda bu yasanın bir benzerinin Türkiye’de çıkarılması gerekir. Google arama motoru yıllardır internet üzerinde çok hit alan sitelerin verdiği hizmetleri ve içerikleri, ilgili sitelerden izin almadan ve hiçbir ödeme yapmadan alıp kullanmaktadır, bu sayede tüm ziyaretçileri sadece kendi sitesinde tutmaktadır ve bağımsız siteleri zarara uğratmaktadır.

Günümüzde arama motorundan çok haber arama sitesine dönüşmüş durumda ve haber sitelerinden kullandığı içeriklere hiçbir ödeme yapmamaktadır. Bu konuda ilk adımı Avustralya atmış durumda ve kararlı bir şekilde kuralları uygulayacağını belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir