Geleceğin Güneş Enerji Teknolojileri Ürünleri
Güneş Balonları projesi, balonlar fotovoltaik güneş enerjisi hücreleri ile kaplı kumaştan yapılan ve içi helyum dolu platformlardan oluşuyor.
Güneş Enerjisiyle çalışan bilgisayar klavyeleri.
Bilim adamları güneş enerjisiyle rüzgar enerjisini birleştirerek daha büyük oranda enerji sağlayacak güneş rüzgar enerjisini geliştirdiler.
Mira EV, Sanyo lityum iyon pil sistemiyle çalışan tek batarya ile durmadan 1000 km gidilmesini sağlayarak dünya rekoru kırdı.
Nanogüneş: Daha Az Maliyetli Güneş Enerjisi Piyasa dostu senaryoya göre, nanogüneş ile kilowatt saati 5-6 sente elektrik üretmek mümkün olacak ki bu, kömür enerjisi kadar ucuz ve diğer güneş enerjisinin üçte biri maliyete sahip. Nanogüneşte farklı güneş panelleri kullanılacak. Geleneksel silikondan yapılan güneş panellerinin güçlü rakibi bakır, galyum, indiyum ve selenyumdan üretilen CIGS yarı iletken baskılı güneş panelleri ve bu paneller laboratuar deneylerinde geleneksel güneş panelleri kadar iyi sonuç verdiği belirtiliyor.
Vortex’in Güneş Enerjili ATM’leri
Üçüncü dünya ülkelerinde hükümetlerin gelişmemiş bölgelerdeki altyapıya harcadıkları para
düşünüldüğünde alternatif enerji bir lütuf. Hindistan Devlet Bankası, Vortex Mühendisliğin ürettiği güneş enerjili ATM’leri yarı kentsel ve kırsal Hindistan’da kullanacak.