Gaziantep Dünyada Arkeoloji ve Gastronomi Alanlarında Rekabet Edebilir

Gaziantep Dünyada Arkeoloji ve Gastronomi Alanlarında Rekabet Edebilir

Gaziantep’te bir restoranda düzenlenen Anadolu Lezzetler Buluşması programına, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantep Valisi katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep, dünyada rekabet edeceği alanların başında arkeoloji ve gastronomi geliyor” dedi.

UNESCO’nun gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağına giren Gaziantep, UNESCO tarafından dünyanın 9. mutfağı olarak tescillendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Büyükekşi “Öncelikle Türkiye’nin tanıtımını tüm dünyada yapmayı amaçlıyoruz. Tanıtımla ilgili 8 ülkede televizyon, gazete ve hava alanlarında reklamlar yayınlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’de de tanıtıma devam ediyoruz. Bunları niye yapıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bunlardan birisi de 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmak. Bunun için katma değeri artırmamız gerek. Katma değeri artırabilmek için de inovasyon, ar-ge, tasarım ve marka diyoruz. Türkiye’de artık sadece deniz, güneş ve kumu satmanın zamanı geçti. 500-600 dolar olan turist başına gelir, artık bizim için yetmiyor. Önce tanıtım ve marka olabilmek önemli. Eğer markaysanız bir değersiniz, marka değilseniz hiçbir şeysiniz. Çünkü bugün 2-3 dolarlık tişörtün üzerinde bir şey yazmaz. Üstünde marka işareti varsa değeri artar. Marka olmak böyle bir şey. Biz de gastronomi dalında önce Türkiye’de, daha sonra dünyada Gaziantep’i marka yapmamız lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir