Fransa’da Tesettür Mayosuna Yasak Çıplaklar Kampına Serbestlik Getirildi

Fransa'da Tesettür Mayosuna Yasak Çıplaklar Kampına Serbestlik Getirildi

Paris Belediyesi, 2017 yılından itibaren çıplaklara hizmet verecek bir kamp alanı kurulmasına onay verdi.

Fransa Ceza Kanunu’nun 22.maddesine göre kamuya açık bir alanda çıplak dolaşanlara 15 bin avro ve 1 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor. Göğüsleri açık bırakan bir giysi ya da iç çamaşırla dolaşmanın cezası ise 38 avro.

Bir dönem Fenerbahçe’de de oynayan Nicolas Anelka, Paris’teki çıplaklar kampına verilen onayı ve tesettür mayosu ile ilgili yasağı eleştirdi.

Anelka, Fransa’da aklınızı mı yitirdiniz? Kadın vücudunun korunması için tesettür mayosuna hayır derken, Paris’teki çıplaklar kampına evet diyorsunuz, açıklamasında bulundu.

Fransa’nın güneyindeki Cannes’da belediye, plaj ve havuzlarda tesettür mayosu giyilmesinin yasakladığını, Nice kentinin belediyesi de kadınların plajlarda tesettür mayosu giymesinin yasaklandığını açıklamıştı.

Konuyla ilgili Londra Belediye Başkanı Sadık Han, tesettür mayosu yasağı hakkında, Kadınlara neyi giyip neyi giyemeyeceğini kimsenin söylememesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kadar basit. Bence bu yasak doğru değil. Londra’nın harika olduğunu söylemiyorum ancak Londra’nın en keyifli yanlarından biri de farklılığı sadece hoşgörüyle karşılamamız değil, aynı zamanda saygı duymamız, sahiplenmemiz ve kutlamamızdır ifadelerini kullanmıştı.

Almanya’nın Münih, İspanya’nın Barcelona ile İsviçre’nin Cenevre ve Basel şehirlerinde çıplakların toplu taşıma araçlarını kullanması serbest.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir