Ford Sürücüsüz Çalışan Sensörlü Hibrit Otomobili Yollarda

Ford Sürücüsüz Çalışan Sensörlü Hibrit Otomobili Yollarda

Amerikan otomobil firması Ford ile Michigan Üniversitesi ve State Farm işbirliğiyle geliştirdiği Fusion modeli, hibrit bir motora sahip ve diğer otomobillerden farkı aracın üstünde ve etrafında bulunan LİDAR isimli sensör sistemi.

Aracın üstünde bulunan sensör sistemi bir bakıma radar işlevini görüyor. Sensör sistemiyle yolun görüş açısı gerçek zamanlı olarak gözler önüne seriliyor.

Kızıl ötesi sensörler 60 metrelik bir çember içinde saniyede 2,5 milyon kez tarama yapabiliyor. Toplanan bu veriler 3D olarak harita oluşturuyor. Oluşturulan haritalar rota planlama ve otomatik sürüş için kullanılıyor.

Otonom özelliğiyle sürücüye gerek kalmadan araç gidebiliyor. Bu sayede sürücü hataları en az düzeye inecek.

Aracın kameraları sayesinde çeşitli açılardan çekilen fotoğraflarla toplu görüntüler oluşturulabiliyor.

Araçta kör nokta bilgilendirme sistemi, şerit asistanı, fren destek ve kaza önleme gibi pek çok farklı sistem yer alıyor.

Ayrıca GPS ve internet bağlantısıda bulunuyor. Yani herhangi bir ek cihaz olmadan doğrudan araç üstünden bağlantı gerçekleşiyor. Bu sayede internetten hız sınırlaması bilgilerini çekerek hızını sabitliyor ve aracın motor devrini sabit tutarak yüzde 5 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor.

Otobanlardaki hız kontrolü sistemleriyle hız sabitleyicilerine tam uyumlu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir