Florürlü Su Kanser Yapıyormuş

Florürlü Su Kanser Yapıyormuş

Florürlü Su Kanser Yapıyormuş

Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü Baş Kimyageri Dr.Dean Burk ve Güvenli Su Derneği başkanı Dr.John Yiamouyiannis 1977 yılında suyun florlanmasının kanser riskini artırdığını ispatladı.

Yurt dışında yapılan araştırmalarda 350 bin kanser ölümünün onda biri çeşme suyu florlanması nedeniyle olduğu görülmüş.

Amerika Diş Hekimleri Birliğine göre su içinde florür olup olmaması çocuklarda diş çürüğü miktarını etkilemiyor.

Çin, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Norveç, İsveç, Hollanda, Macaristan ve Japonya gibi bazı ülkelerde suya florür katılması yasak. Türkiye’de suya florür katılmıyor ancak pek çok şehrin şebeke suyunda doğal olarak florür bulunuyor. Ayrıca şebeke suyu tek florür kaynağı değil.

Hazır meyve suyu, Florürlü diş macunu, Bebek maması, Hazır çorba, Tavuk bulyon, Teflon tava veya tencerede pişmiş gıdalar, Gazlı içecekler, Paketli veya işlenmiş gıdalar, Anestezi kimyasalları, Florürlü tuz, Sigara gibi pek çok üründe florür bulunuyor.

Türkiye’de bazı şehirlerde şebeke suyunda yüksek miktarlarda florür bulunuyor.

Çin, İran, Hindistan ve Meksika’da yapılan 24 ayrı çalışmada, vücuttaki florür miktarı arttıkça zeka geriliyor. İçme suyundaki 1 mg florür artışı, 0,59 IQ düşüklüğüne yol açtığı görülmüş.

Florürün insan vücuduna verdiği zararlar; Belirli bir kimyasalın vücutta birikmesi Biyobirikim, Üreme sistemi hasarları ve kısırlık, Beyin merkezi sinir sistemi (Alzheimer hastalığı gibi) zararları, Erken ergenlik, Tiroid hormonları tiroid bezinde olumsuz etkiler, Romatizma belirtileri florürün kemiklerde birikmesiyle ortaya çıkan ve romatizma benzeri belirtilere yol açan bir rahatsızlık, Kemik erimesi Florür, kemiklerde birikiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir