Farklı Cilt Problemleri

Farklı Cilt Problemleri

Herkes için en önemli şey pürüzsüz bir cilde sahip olmaktır. Fakat yaşanan sorunlar ile bu mümkün olmayabilir. Çil, sivilce, doğum izleri, yara izleri, lekeler ve daha pek çok cilt deformansyonu sorun teşkil edebilir.

Çil genetik bir sorundur ve herkeste görülmez. Güneş ışığına maruz kalma ile çillerde artış olabilir. Daha sonra kendiliğinden azalan çilleri artıran başka bir etken adet döneminde stres altında olmaktır. Kilin müdahale çilleri yok edemez ancak azaltabilir. Gerçekten büyük olanları yakılarak yok edilebilir. Makyaj ile kapatmak ve güçlü güneş kremi ile korunmak çillerde mücadele için önemli adımlardır. Çiller vücudun hormon dengesi nedeniyle ortaya çıkar. Örneğin hamilelik süresince meydana gelebilir. Bu şekilde meydana gelenler genelde daha sonra kendiliğinden geçer. Çil tedavisinde derin kimyasal peeling yöntemi kullanılır. Şeker kamışından elde edilen bir madde cilde uygulanır. Bu kimyasal metotlara tercih edilir bir yöntemdir.

Tırnak izleri bilinen başka bir problemdir ve ne yazık ki tedavisi yoktur. Çok büyük olanları plastik cerrah tarafından yok edilebilir fakat daha küçük çapta olanları için krem, peeling gibi yöntemler fayda etmez.

Doğum lekeleri lazer tedavisi ile yok edilebilir. Kırışıklıklar kremler ile geciktirilebilir ya da belli ölçüde azaltılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir