Fal Baktırmak Günah Mıdır Fal Baktıran Lanetlenir Mi

Fal Baktırmak Günah Mıdır Fal Baktıran Lanetlenir Mi

Fal Baktırmak Günah Mıdır Fal Baktıran Lanetlenir Mi

Fala baktırma ve fala inanmak dinimize göre batıl ve tehlikelidir. Bu konudaki birçok hadis Peygamberimizin fal vb işlemlere inananların “Muhammed’e indirileni inkâr etmiş sayılacağını, bunların cennete giremeyeceklerini, inanmayıp da bu işi yapanların namazlarının 40 gün kabul olmayacağını” haber verir.

Falcılık dine, imana aykırı bir uygulama olduğu ve Peygamberimizin kesin kes reddettiği, olayın şeytanî yönünün olduğu şüphesizdir. Falcılığı İslam dini yasaklamasına rağmen, dünyanın her yerinde, tarih boyu insanlar kendilerini bu kötü alışkanlıktan kurtaramamışlardır.

Falın kişi üzerinde sosyo-ekonomik, psikolojik ve kültürel olmak üzere birçok sebebi olabilir. Fal baktıran bireyler falı, bir tür psikolojik terapi ya da psikolojik rahatlama aracı olarak kabul ediyor. Bir kesim ise falı, toplanmanın ya da kültürel örgütlenmenin bir aracı ve alışkanlıklarının bir ürünü olarak görüyor.

Fal – Kahve, tarot vb. fallara sıklıkla baktıran insanlara ve bakan insanlara şeytan ve cinlerin musallat olduğu belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir