Evde Traş Olmak

Evde Traş Olmak

Evde Traş Olmak

Uzmanlar evde tıraş olmanın berberlere göre daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Berberlerde aynı ustura bütün gelen müşterilerde kullanıldığı için sıcak kan yoluyla bulaşıcı hastalıkların geçme ihtimali bulunuyor.

Uzmanlar hergün tıraş olmanın cilde zarar verdiğini özellikle hassas cilde sahip kişilerin tıraşa daha titiz yaklaşmaları gerektiğini belirtiyor ve P.H oranı 4.5 ve 5.5 arasında olan ürünlerin kullanımını öneriyor.

Tıraş ürünleri alırken içerisinde Paraben, Sorbitol, Triklozan gibi zararlı kimyasallar olmayanlar tercih edilmelidir. Cilde sürmek için 2 kimyasal üründen birini cildinize göre tercih etmeniz gerekiyor. Eğer Tıraş jeli alırsanız bunu köpürtmek için bir de tıraş fırçası almanız gerekir. Tıraş fırçaları, domuz kılı, porsuk kılı ve sentetik kıllardan üretilmektedir. Tıraş köpüğü ise fırçaya gerek duymadan doğrudan cilde sürülerek tıraşa başlamanıza yarar.

Sakal bıyık tıraşı için jilet, traş makinelerine göre daha sağlıklıdır. Tıraş makineleri yakıcı özelliğinden ötürü kurumaya yol açar, derinin katlandığı bölgelerde kızarıklıklar, birinci derece yanıklar ve su toplanmalarına neden olur ve yüksek oranda elektromanyetik radyasyon yayan cihazdır.

Tıraş olmak için seçilen jiletlerin çok bıçaklı olması daha avantajlıdır. Tek bıçaklı jiletlerle tıraş olurken tıraş köpüğü bir kaç kez sürüleceğinden alerji riskini daha fazla artıracaktır.

Tıraş sonrası kolonya sürmek gereksizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir