Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır

Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır

Evde Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır

Aydınlatma, ısıtma, soğutma, yemek pişirme ve saklama gibi ihtiyaçlar için dört kişilik bir aile konutlarda basit önlemlerle yüzde 30 oranında tasarruf sağlayabilir.

Sıcak su sağlamak için güneş enerjisinden faydalanmaya çalışın. Bu teknoloji artık çok yayınlaştı ve kolaylıkla her binaya uygulanabiliyor.

Elektrik ve yakıt tüketimi az, verimliliği yüksek çevreci cihazlar tercih edilmeye özen gösterilmeli. Herhangi bir cihaz satın alırken enerji tasarruf özelliği olanı tercih edilmeli.

Akıllı elektrik sayacı kullananlar, indirimli elektrik tarifelerinden yararlanabilir, özellikle elektriğin indirimli olduğu saatlerde cihazlar kullanılabilir.

Evdeki tüm elektrikli cihazlar kullanılmadığında prizden çekilmeli ya da enerji kesintisi sağlayan anahtarlı priz kullanılmalı. Bilgisayar, televizyon gibi aletler kapalı bile olsa dahi fişten çekilmezse enerji harcar.

Kombi, klima, kalorifer, ısı merkezlerinin senelik bakımları mutlaka yaptırılmalı. Konuttaki pencereler çift camlı olmalı.

Evlerde ısı kazanlarını düşük sıcaklıkta sürekli yakmak, gündüzleri yakıp gece söndürmekten daha ekonomiktir. Evin sıcaklığı ortalama 20 derece olarak ayarlanmalı.

Antre, koridor, merdiven holü, bodrum ve kullanılmayan kiler ve odalardaki radyatörler iptal edilmeli, her radyatöre termostatik vana eklenmeli ve uygun sıcaklıkta ayarlanmalı.

Musluklar fotoselli seçilerek akan suda yüzde 50’nin üzerinde tasarruf sağlanabilir, bulaşık ve çamaşır makinası alırken de suyu ve elektriği en az harcayanlar tercih edilmeli.

Bulaşıklar ise elde yıkanmamalı, bulaşık makinesi kullanılmalı. Çamaşır makinesi tam dolmadan çalıştırılmazsa yüzde 20 tasarruf sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir