Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Engelliler Gönüllülerini Arıyor Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden Engelliler Gönüllülerini Arıyor Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi engellilere, yaşadıkları sorunlar karşısında onlara destek olacak gönüllülerle buluşturmak amacıyla yeni bir proje hazırladı.

Dört aşamadan oluşan Engelliler Gönüllülerini Arıyor projesinin ilk aşamasında, İşitme, görme, bedensel ve zihinsel engelliler gibi farklı engelli grupların gereksinim alanları ve ideal davranış modelleri belirlenecek.

Projenin 2. aşamasında, engelliler kendi engel gruplarıyla ilgili olarak gönüllülere eğitim verecek. Her hafta farklı bir engel grubu, gönüllülerle eğitimini gerçekleştirecek. Eğitimlerde karşılaştıkları sorunları, karşılarına çıkan engelleri, gereksinim duydukları iletişim şeklini, davranış modellerini ve gönüllülerden ne beklediklerini anlatacaklar.

Projenin 3. aşamasında tüm engelliler ve gönüllüler büyük buluşma ile bir araya gelecek ve engelli gönüllü platformunu oluşturacak.

Projenin son aşamasında ise engelliler gönüllüye ihtiyaç duyduklarında, oluşturulan gönüllü ağından gönüllülerle iletişime geçecekler ve engelleri beraber aşacaklar.

Projede yer almak isteyen gönüllüler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimine 17-31 Ekim 2016 arası başvuru yapabilirler. Gönüllüler proje için ayrıntılı bilgi için 0222 211 55 55 – 1230 numaralı telefonu arayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir