Ermenistan’ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye’ye Hakaret Eden Anayasasının DeÄŸiÅŸmesi Gerekiyor

Ermenistan'ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye'ye Hakaret Eden Anayasasının Değişmesi Gerekiyor

Ermenistan’ın Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı Türkiye’ye Hakaret Eden Anayasasının DeÄŸiÅŸmesi Gerekiyor

Yaygaracılığıyla ünlü işgalci ve iftiracı Ermenistan sürekli Azerbaycan ve Türkiye aleyhine yalan beyanlarda bulunarak diğer ülkeleri yanına çekmeye çalışıyor.

Uluslararası Devletler Hukukuna Aykırı olan Ermenistan Anayasası’nın 13. maddesinin 2. paragrafında tarif edilen devlet armasında Türkiye’nin bir parçası olan Ağrı Dağı’na yer veriliyor. Ağrı dağına Ermeniler Ararat demektedir. Paralarının üzerinde de bu resimleri kullanmaktadır.

Ermenistan’da 23 AÄŸustos 1990 tarihinde kabul edilen Bağımsızlık Bildirgesi’nde Türkiye sınırları içerisinde yer alan 20 ili Batı Ermenistan olarak tanımlanmaktadır.

2011 yılında bir Ermeni öğrenci Ermenistan’ın eski Rus yanlısı CumhurbaÅŸkanı Serj Sarkisyan’a “Batı topraklarımızı AÄŸrı Dağı’yla birlikte geri alabilecek miyiz?” sorusuna verdiÄŸi yanıtta “KarabaÄŸ’ı biz aldık, AÄŸrı’yı size bıraktık” cevabıyla Uluslararası Devletler Hukukunu nasıl ayaklar altına aldıklarını dile getirmiÅŸti.

Ermenistan’da en çok tercih edilen manzara AÄŸrı dağıdır. Buraya bakan evler tercih edilmektedir.

Türkiye yıllarca bu konuda bir giriÅŸimde bulunmadı en azından AÄŸrı dağının Ermenistan’a bakan kısmına büyük Türk bayrakları ve Azerbaycan bayrakları asılarak, hukukları ayaklar altına alan, kullanılan bir ülke olan Ermenistan’a ders verebilir.

Ermenistan ordusu emekli General Movses Hakobyan Azerbaycan ile savaÅŸta Rusya’dan önemli silah desteÄŸi aldıklarını bu yüzden Rusya’yı eleÅŸtiremeyeceklerini hatta Rusya’nın Elektronik harp dahil birçok konuda Ermenistan’a silah yardımında bulunduÄŸunu açıkladı. Hakobyan; Azerbaycan ile savaÅŸta hep yalan söyledik. Savaşın 5. günü 1500 asker cepheden kaçtı. SavaÅŸta Ä°skender füzesi kullandık. Rusya bize gerekli füzeleri verdi. En yeni Pole-21 elektronik harp sistemini kullanarak Türk Bayraktarlarını 4 gün boyunca etkisiz hale getirebildik ancak daha sonra Azerbaycan, sistemlerini yeniden yapılandırıp insansız hava araçlarını yeniden kullanabildi, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir