Ermeni Sorunu Sürekli Kaşınarak Türkiye’nin Önüne Konmaya Çalışılıyor

Ermeni Sorunu Sürekli Kaşınarak Türkiye'nin Önüne Konmaya Çalışılıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Serra Otel’de 80 bilim adamının katıldığı 3. uluslararası Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi başlıklı sempozyumda konuştu.

Hiç bir mahkeme kararı bilgi belge olmadan sözde Ermeni soykırım iddialarıyla Türkiye’yi soykırımla suçlayan, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal eden Ermenilerle ilgili Yusuf Ziya Yılmaz şunları söyledi; “Bizim ülkemizin dış politikasının omurgasını oluşturan söylem şudur; Ermeni meselesini bilim insanlarına bırakalım. Bilim insanları otursun araştırsın. Açılsın bütün arşivler, orada Ermeni meselesinin içinde yatan problemleri ortaya koysunlar tartışsınlar ve müzakere etsinler. Çıkan sonucu biz gelecek yaşamda kullanalım. Bu konuyu siyasilerin siyasi tartışmalarına malzeme yapmayalım. Çünkü Ermeni meselesi sürekli belli unsurlar tarafından kaşınarak Türkiye’nin önüne konmaya çalışılıyor.

Atatürk Samsun’dan çıkıyor Havza’ya gidiyor. Havza’da kaplıcada kaldı diyoruz ancak Atatürk’ün Samsun’dan Havza’ya gidişi bile büyük bir macera. O yıllarda Samsun’un bütün dağları Ermeni ve Rum çeteleriyle dolu. Atatürk’ün buradan Havza’ya gidişi sırasında verdiği mücadele bile kurtuluş mücadelesinin önemli bir aşaması. Atatürk’ün kullandığı yolun yok olup gitmemesi için şimdi bir çalışma başlattık. Yoğun bir şekilde bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

3 gün sürecek sempozyuma Türkiye’den üniversiteler ve yurt dışından gelen akademisyen ile bilim adamları Ermeni meselesini tüm yönleriyle etraflıca tartışacak. Sempozyuma belediye başkanları tarihçiler ve kaymakamlarda katılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir