Karbon içeren yakıtların kullanımı sonucu, havadaki karbondioksit oranları artmaktadır. Bu artışın çevresel zararlara yol açtığının bilinmesine rağmen, yakıt ve enerji sistemlerimiz doludizgin kullanılmaya devam etmektedir.
Son yıllarda bu zararların azaltılması için enerjinin yenilenebilir kaynaklardan verimli kullanılmasını sağlayan alternatiflere geçilmeye uğraşılıyor.
Fosil yakıtların insan sağlığı üzerinde oluşturduğu olumsuzluklar her geçen gün katlanarak artmaktadır. İklimi bozan değişikliğine sebep olan kullanılan fosil yakıtlardır.
İklim değişikliğinin, insan sağlığına büyük zarar verdiği ve çoğunlukla ölümlere neden olabilecek bir etkiye sahip olabileceği bilinmektedir. Bu etkiler doğrudan ya da dolaylı olarak ortaya çıkabilir.
Taşkın ve fırtınalar gibi doğal afet olaylarındaki artışlar nedeniyle ölüm, yaralanma ve psikolojik hastalıkların oluşmasında artış ve içme sularında kirlenme doğrudan etkidir.
Dolaylı olarak; kalp, damar ve solunum hastalıklarından kaynaklanan ölümler ve sıcak hava dalgalarının şiddeti ve süresindeki artışlar nedeniyle ortaya çıkan hastalıklardır.
İklim değişikliğinin dolaylı etkileri, sıtma, bazı virüs kökenli beyin iltihapları gibi enfeksiyon salgınlarının taşınma potansiyelindeki artışları içermektedir. Enfeksiyon hastalıklarındaki olası artışlar, esas olarak taşıyıcı organizmaların etkin olduğu coğrafi alanların sınırlarındaki ve mevsimlerdeki genişlemeden kaynaklanmaktadır.