En Hızlı PDF Okuyucu Görüntüleyici Programı Hakkında Bilgi

En Hızlı PDF Okuyucu Görüntüleyici Programı Hakkında Bilgi

En Hızlı PDF Okuyucu Görüntüleyici Programı Hakkında Bilgi

Krzysztof Kowalczyk tarafından üretilen Sumatra PDF, çok sayıda belge biçimini destekleyen ücretsiz ve açık kaynaklı hızlı ve küçük boyutlu Türkçe destekli bir belge görüntüleyicisidir.

Program yalnızca bir dosyadan oluştuğu için ve başka dış bağımlılıkları olmadığından, taşınabilir kullanım için idealdir. İnce yüzey sayesinde program çok hızlı bir şekilde yüklenir ve çalışır.

Aynı anda bir veya daha fazla sayfa görüntüleyebilir ve metin dosyasını yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca sayfalar arasında ileri geri atlayabilir, görünümleri döndürebilir ve belgedeki metni arayabilirsiniz. Tüm belgeler doğrudan Sumatra’dan e-posta olarak gönderilebilir, düz metin dosyası olarak kaydedilebilir veya yazdırılabilir. Metin doğrudan fare yle veya fareyle dikdörtgen sürükleyerek ve aynı zamanda metnin etrafındaki Ctrltuşunu basılı tutarak seçilebilir. Seçimdeki metin daha sonra bir menü öğesi veya anahtar kombinasyonuyla panoya kopyalanabilir.

Adobe Reader veya Foxit Reader gibi diğer PDF izleyicilerine kıyasla daha hızlıdır. Sumatra PDF,klavye kısayolları, komut satırı ile kontrol gibi ergonomik özelliklerin yanı sıra ePub, Mobi, CHM, XPS, DjVu ve Comic Book (CB7, CBZ, CBR ve CBT), Taşınabilir Belge Biçimi (PDF), Microsoft Derlenmiş HTML Yardımı (CHM), FictionBook (FB2), PRC, Açık XML Kağıt Özellikleri (OpenXPS, OXPS, XPS), Ghostscript yüklüyse, PostScript dosyalarını ve görüntü dosyası biçimleri (çok sayfalı TIFF, TGA, JPEG) destekler.

Yalnızca Microsoft Windows için geliştirilmiştir, ancak Wine kullanarak Linux üzerinde çalışabilir.

Hem 32 bit hem 64 bit programları bulunmaktadır yükleme adresi:
www.sumatrapdfreader.org/downloadafter.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir