En Güvenli Otomobil Markası Hangisi Seçildi

En Güvenli Otomobil Markası Hangisi Seçildi

Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü(IIHS) tarafından yapılan çarpışma ve güvenlik testlerinde en yüksek puanı alan Fiat 500X en güvenli otomobil seçildi.

Fiat 500X, Çarpışma Önleme Sisteminde Radar ve video sensörleriyle öndeki araçla 500X arasında çok fazla hız farkı olduğunda durumu hemen algılar, sürücüyü uyarır ve çarpışma riskini ortadan kaldırır. Sürücünün müdahale etmediği durumlarda çarpışmadan kaçınmak veya olası çarpışmanın etkilerini en düşük seviyeye getirmek için sistem otomatik olarak frenlemeyi etkinleştirir.

500X tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 6 hava yastığı ve ESC sistemi gibi zengin güvenlik donanımlarına sahip.

Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi Sürücü, yön göstergelerini kullanmadan istemsiz şerit değiştirdiğinde sürücüyü uyarır. Gösterge panelindeki görsel uyarıya ek olarak sürücünün yöneldiği tarafa yaptığı direksiyon hareketine direnç gösterir. Kör noktalardaki araçları izler ve kapı aynalarında bulunan ışıklı sinyallerle sürücüyü uyarır. Sistem ayrıca geri geri yapılan park manevraları esnasında yan taraflardan yaklaşan bir araç olup olmadığını tespit eder ve sürücüyü uyarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir