En Çok Dinlenen Radyolar RTÜK Araştırması

En Çok Dinlenen Radyolar RTÜK Araştırması

RTÜK’ün 2014 yılı için Türkiye’de 26 şehirde yaptığı araştırmada en çok dinlenen radyo kanalları açıklandı.

RTÜK’ün daha önce yaptırdığı araştırmalara göre radyo dinleyicilerinde canlı spor karşılaşmaları ve programları ile kültür sanat programlarını dinleme isteği azalırken, toplumsal konular ve eğitimle ilgili yayınlara olan isteklerde artış görüldü.

Müzik türlerinde Türkçe Pop, Türkçe Rock ve yabancı müzik dinleme sıklığında artış görülürken, arabesk, özgün ve taverna / fantezi müzik türlerinin dinlenme sıklığında azalma olduğu belirlendi.

Radyolarda en çok şikayet edilen ve önceki araştırmalara göre 2,5 kat artan şikayet konusu Reklamlar. Dinleyicilerin yüzde 85’i reklamların sık yayınlanmasından, tele-alışveriş programlarından ve reklam süresi uzunluğundan rahatsızlık duyuyor. Radyo dinleyicilerinin yüzde 58’i Reklamlar başladığında başka radyo frekansına geçiyor.

Radyo dinlemek için kullanılan araçların yüzde 40’ı normal radyo cihazı, yüzde 33’ü araç radyosu, yüzde 28’i cep telefonu radyosu, yüzde 18’i uydu vb. platform, yüzde 12’si internet yoluyla bilgisayar veya tablet, yüzde 3’ü ise MP3 veya MP4 çalar aracılığıyla radyoları dinliyor.

Akla ilk gelen 5 radyo sırasıyla TRT FM, KralFM, PowerTürk, SüperFM ve JoyTürk.
Araştırma sonuçlarına göre en çok dinlenen ilk 3 radyo sırasıyla TRT FM, KralFM ve PowerTürk

Program ve yayın akışları ile müzik çeşidi, radyoların en çok beğenilme nedenleri olurken, dinleyiciler radyolardan daha yeni ve daha çok müzik çalmalarını bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir