Elon Musk İnsan Beynine Çip Takma Testine Başlıyor

Elon Musk İnsan Beynine Çip Takma Testine Başlıyor

Elon Musk İnsan Beynine Çip Takma Testine Başlıyor

İnsan beynine çip takılması ve uzaya atılan binlerce uydularla insanların zihinlerinin kontrol edilmesi projeleriyle SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Amerikalı Elon Musk ilgileniyor. Musk Neuralink adı verilen çipin testlerine bu yıl başlanacağını açıkladı.

Domuz ve maymun beyninde test edilen çip projesi başarıyla sonuçlanmıştı. Kulak arkasına yerleştirilen, insan saçının çeyreği genişliğinde 4 elektrot iplik ve onlara bağlı bir çipin nöronları ve sinir uçlarını uyarması hedefleniyor.

Musk, ABD Gıda ve İlaç Dairesi ile yakın iletişim içerisinde olduklarını ve işleri yolunda giderse, bu yılın sonlarında ilk çipli insan deneylerine başlayabileceklerini açıkladı.

Musk Uluslararası hukuku takmadığını açıklayarak uzaya onbinlerce uydu göndereceğini açıklamış ve bir kısmını göndermişti. Eğer bu uyduları lazer ya da mikro dalga teknolojisi kullanarak patlatabilen bir teknolojiyi başka bir ülke yapmayı başarırsa Musk hiçbirşey yapamayacak çünkü uluslararası hukuku çiğnemiş durumda. Uzaya attığı her uyduyu diğer ülkeler güvenlik gerekçesiyle istediği anda yok etme hakkına sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir