Elektronik Cihazların Neresi Radyasyon Yayıyor

Elektronik Cihazların Neresi Radyasyon Yayıyor

Günlük hayatta kullanılan bütün elektronik aletler radyasyon yaymaktadır. İnsanlara en zararlı olanlar ise kafaya yaklaştırdıkları cihazlardan Saç Kurutma, kesme makineleri, kulaklıklar ile Cep telefonlarıdır.

Cep telefonlarının konuşma kısımlarının arkasında anten bulunur burası en fazla radyasyon yayan yerdir. Ayrıca cep telefonlarında olduğu gibi tüm cihazlardaki bataryalar radyasyon yayar.

Mikrodalga fırın çok yoğun radyasyon yayar. Televizyon radyo gibi ses ve görüntü cihazlarında bulunan ses hoparlörlerinin yanı ve kumandalar, uydu cihazlarının üzeri, MP3, MP4, İpod, İpad gibi cihazların arka kısımları, DVD, VCD oynatıcı gibi yoğun radyasyon yayan cihazların üzeri, Buzdolabı, çamaşır makinesi gibi cihazların yüzeyi, Bluetooth, kablolu ve kablosuz modemlerin internet sağlayıcıların üst yüzeyi, masaüstü bilgisayarlarda kasanın yüzeyi, Notebookların alt paneli, tabletlerin arkası, şarj aleti, priz, fiş, civalı aydınlatmalar gibi şeylerin üst kısımları radyasyonun yayıldığı kısımlardır.

Cihazların yaydığı radyasyonları ölçmek için elektromanyetik radyasyon ölçüm cihazlarından yararlanabilir ya da bu işi eve gelip ölçüm yapan firmalara başvurarak öğrenebilirsiniz.

İnsan vücuduna elektromanyetik dalgaların neden olabileceği zararlara dikkat edilmelidir.

Vücüdun enerjisini azalır ve pozitif iyonların zararlı etkisini fazlalaşır.

Vücudun biyografi alanı zayıflar, bağışıklık sistemi zarar görür. Vücudun kanser hücrelerine karşı direnci azalır.

Başınız yatak odasında kablo ve prizlere yakın olacak şekilde uyumayın.

Kablosuz internet bağlantısı cihazı (wireless) çalışılan yerin en az 1 metre uzağında olmasına dikkat edin. Çamaşır makinesi, mikrodalga fırın ve ütü gibi elektronik eşyaları az kullanılan bölgelere koyun. Bebek beşiğini televizyonun arkasına koymayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir