Dünyanın en kirli ülkesi Hindistan’da şehire ayak basar basmaz sokaklardaki kötü kokularla karşılaşılmaktadır. İnsanları az yıkanır ve temizliğe yeterince önem vermez. Bu nedenle bol miktarda sinekler bulunur.
Pekin’in kirlilik sorunu daha ünlü olmasına rağmen, dünyanın en kirli şehri Hindistan’ın Yeni Delhi şehridir. Delhi yerden göğe kadar kirletilmiş durumda. Delhi’nin en kirli ve en yoğun nüfusun bulunduğu yer ise Silampur bölgesi.
Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan, havası ve suyu bakımından en kirli ülkelerden biri olarak biliniyor. 57 milyon kişiye su temin eden Yamuna Nehri, toprak erezyonu, çöp atıkları ve kimyasal atıklar sonucu oldukça pis bir tabaka ile kaplı halde.
Hindistan’ın bir diğer kirli kenti Sukinda’dan krom ve diğer birkaç ağır metal madeninin aşırı işlenmesi nedeniyle en kirli şehirler arasında yer alıyor. Hindistan’ın krom tedarikinin yüzde 97’si bu kentten geliyor ve tam anlamıyla dağlar oluşturan 30 milyon tonluk bir maden atığı üretiyor. Yakınlardaki sularda, bilinen ve güçlü bir kanser üreten madde olan altı değerlikli krom bol miktarda bulunabilir.
Hindistan’ın bir başka kirli kenti Vapi, Hindistan endüstrisinin büyük bir bölümüne ev sahipliği yapıyor. Vapi, suları ve toprakları zararlı kimyasallar ve metallerle aşırı derecede kirlenmiş bir şehir. Yeraltı suları yaklaşık 96 kat daha fazla cıva içeriyor.
Hindistan, temizlik takıntısı olan insanların asla uğramayacağı ülkelerin başında geliyor.