Dünyada Olmayan ve Altından 5 kat Değerli Bor Boyası Türkiye’de Geliştirildi

Dünyada Olmayan ve Altından 5 kat Değerli Bor Boyası Türkiye'de Geliştirildi

Sakarya Üniversitesi akademisyenleri yaklaşık 7 yıl süren çalışmalardan sonra bor elementini kullanarak ileri teknolojili subftalosiyanin türevi boya üretti.

Son zamanlarda yapılan bilimsel çalışmalarda, Bor subftalosiyan tipi boyaların organik foto-voltaik güneş pil verimini önemli ölçüde artırdığı ve yine organik ışık saçan diyotların emisyon verimini yükselttiği bilinmektedir. Buluş konusu metot ışık emilimi, çözünürlüğü ve dispersiyon özellikleri yüksek metal kompleksi boyaların üretimine imkân sağlamaktadır.

Buluş konusu metot ile üretilecek olan boyaların güneş pili olan foto-voltaik panellerinde; organik yapılı ışık saçan diyotlar olan OLED’lerde; fotodinamik terapi gerektiren tedavilerde; kuvvetli floresans boya olarak ağartıcı, renklendirici ve moleküler işaretleyici uygulamalarında; antibakteriyel formülasyonlarda; dokunmatik ekranlarda ve DVD’lerin üretiminde; optik filtre, ışık emici, yarı iletken boya, elektron verici ve elektron alıcı tabakalarda; anti-simetrik ftalosiyanin türü boyaların sentezlerinde; tekstil, polimer ve deterjan sektörlerinde olmak üzere geniş endüstriyel kullanımları mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir