Yabancı ülkelere gaz bağımlısı olan Türkiye’nin farkında olmadığı çok büyük geliri olan güneş enerjili ürünler pazarı her geçen gün genişliyor.
BM çevre programına göre dünyada her yıl 50 milyon tona kadar elektronik atık üretimi gerçekleşiyor.
Artık cihazları güneş enerjisiyle çalışabilecek duruma getirerek bu israfın önüne geçilmeye çalışılıyor.
Güneş enerjisi kullanılarak çalışan bazı farklı ürünler;
Dizüstü bilgisayarları elektrik olmayan ortamda şarj etmek isteyenler için Voltaic Generator adlı solar hücrelere sahip çanta, güneş enerjisini depolayan ve daha yüksek bir verimle depolanan bu enerjiyi elektriğe dönüştüren özel tasarım bir batarya kutusuna sahip. Batarya güneşli bir günde yaklaşık 5 satte şarj olurken çantadaki güneş panelleri 15 watt’a kadar güç üretebiliyor. Cihaz dizüstü bilgisayar, akıllı telefon, tablet ve elle taşınabilen çok sayıda elektronik eşyayı da şarj edebiliyor.
SIG adındaki Güneş Gözlüğü güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürüyor. Gözlük çerçevesinde bulunan girişle küçük cihazlar şarj edilebiliyor.
Solar Tent, Güneş enerjisi depolayan Solar çadırda güneş paneli bulunuyor ve çadırdaki LED lambalara enerji sağlııyor.
Çok enteresan bir cihazda tarım zararlısı kovucu cihazı. Tensor Solar Powered Pest Deterrent, güneş enerjisiyle çalışarak, bitkilere zarar veren küçük hayvanları ve böcekleri çıkardığı seslerle korkutup kaçırıyor. Toprağa yerleştirilen cihaz güneşten 3 saatte şarj oluyor ve 8 saate kadar çalışıyor.
Güneş enerjisiyle çalışan çim biçme makinesi bir diğer gerekli cihaz. Çim biçme makinelerinin büyük bir kısmı fosil yakıtlarla çalışmakta. Husqvarna şirketinin ürettiği bu çim biçme makinesi güneş enerjisiyle çalışıyor ve doğayı hiç kirletmiyor ve masrafı azaltıyor.