Dünya Çevre Günü Kutlamaları Başladı

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) işbirliği ile düzenlenen 7. Alanya Çevre Festivali düzenlendi.

Öğrenci grupları çevrenin önemine dikkat çeken pankart ve dövizlerle İskele Meydanına yürüdü. Korteje, vatandaşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları da katıldı.

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği(ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan çevrenin önemine dikkat çeken birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından, çevre konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

7. Alanya Çevre Festivali, okulların hazırladığı geri dönüşüm stantlarının gezilmesi ve dans gösterilerinin ardından sona erdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri de dağıtıldı. Toplam 84 okul, bin 256 kg atık pil topladı.

Atık pilleri düzenli şekilde toplayarak bertaraf etmek, okullarda çevre bilincini aşılamak ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapan Alanya Belediyesi, Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasını da her eğitim öğretim yılında düzenli olarak devam ettiriyor.

Ödül kazanan okullara dizüstü bilgisayar, projeksiyon makinesi ve çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir