Dondurma Zararlı Mıdır

Dondurma Zararlı Mıdır

Tüm hazır dondurmalara, insanlara zarar veren Glikoz Şurubu(Mısır Şurubu) katılıyor. Sadece hazır dondurmalar değil maraş dondurmalarında da glikoz şurubu kullanılıyor.

Mısır Şurubu özünü çıkarmak için klor alkali kullanılmaktadır, bu da cıva içerir. Zamanla vücutta ağır metaller birikmesine neden olur.

Glikoz ve fruktoz şuruplarının zararları, insan bedeni için bir zehir olduğu uzmanlarca defalarca açıklanmasına rağmen kanunen bir yasak olmadığı için firmalar bu ürünleri kullanmayı sürdürüyor.

Glikoz şurupları, dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu ve ağız hissini kontrol eder. Kristal oluşumunun kontrol edilmesiyle ağızda pürtüklü yapı hissedilmemesini sağlar.

Glikoz şurupları; obezite, diyabet, karaciğer bozuklukları, hipertansiyon, safra taşları, sindirim rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Hatta obezitenin oluşmasında en başta gelen nedenidir. Bu şurupların tüketimi arttıkça toplumda obezite oranı da aynı oranda artmaktadır.

Bağışıklık sistemi zayıflıyor, vücudun mineral dengesi bozuluyor, hiperaktivite, dikkat dağınıklığı, huysuzluk artıyor, böbrekler zarar görüyor, krom ve bakır eksikliği ortaya çıkıyor, kan damarları daralıyor, saçlar beyazlıyor, cilt kuruyor, MS hastalığının belirtileri artıyor, hipoglisemiye sebep oluyor, kalp yağlanıyor, gıda alerjileri çıkıyor, kabızlık yaşanıyor ve adrenalin seviyesini artırıyor.

Kanser, obezite, hormon bozukluğu, şeker hastalığı, bunama, hipertansiyon, kalp, böbrek yetmezliği gibi birçok rahatsızlığa neden olan glikoz şurubu hayatımıza girdiğinden beri bebek mamalarından bebek bisküvilerine, yaş pastalara kadar her tatlı gıdanın içinde yoğun şekilde yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir