Dolandırıcılar Youtube İçinde Bir Açık Buldu Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemi Başladı

Amerikan merkezli Google’a ait olan Youtube video paylaşım sitesine içerik yükleyen Youtuber kanallarına üye olan kullanıcılara ünlü bir Youtuber’dan geliyormuş gibi sahte bir mesaj gelebilir. YouTube kullanıcılarını hedef alan ve internet üzerinden yayın yapan hizmetlerin henüz kestiremediği, yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi.

Dolandırıcılar önce yeni bir YouTube hesabı oluşturuyor, ardından profil resmini ve görünen kanal ismini ünlü YouTuber’larla aynı olacak şekilde değiştiriyor. Bu saldırıda, hesap ismi ne olursa olsun kullanıcıların herhangi bir kanal ismini kullanabilmelerine olanak sağlayan standart bir YouTube özelliğinden faydalanılıyor.

Bunun ardından sahtekarlar toplu arkadaşlık istekleri gönderiyor; YouTube platformunda herhangi bir kişiye arkadaşlık talebi gönderilebilir. Dolandırıcılar gönderdikleri isteklerin gerçek görünmesi için sahte hesaplara herhangi bir içerik yükleme ihtiyacı duymuyorlar bile çünkü bu istekler, görünen isim ve profil resminden başka çok az bilgi içeriyor. Hayranların çoğu iyice düşünmeden bu istekleri kabul ediyor.

Dolandırıcılar, basit bir kimlik avı mesajı ile kişisel verileri toplayarak ve para kazanarak bir taşla iki kuş birden vurmak istiyor. YouTube mesajında ödülü kazanmak için sahte bağlantı linki gönderilir.

Bu bağlantı, resmi gibi görünen düzmece bir web sayfasına yönlendirir. Bu siteye girdiğiniz anda IP adresinizi alan sahtekar site sahibi sizden iletişim bilgilerinizi ve kişisel verilerinizi ister. Robot olmadığınızı belirtmek için bir de sahte anket doldurmak zorunda bırakır.

Anket doldurmayı seçince yeni bir siteye yönlendirir sonra bu site, başka bir üçüncü siteye yönlendirir ve bu durum böyle sürer. Bu suçlular, kendilerine para veren kuruluşların hedef sayfalarına yönlendirdikleri tıklamalardan da puanlar kazanırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir