DışiÅŸleri Bakanlığından Fransa’ya Gidecek Türk VatandaÅŸlara Uyarı

Dışişleri Bakanlığından Fransa'ya Gidecek Türk Vatandaşlara Uyarı

DışiÅŸleri Bakanlığından Fransa’ya Gidecek Türk VatandaÅŸlara Uyarı

DışiÅŸleri Bakanlığı Fransa’ya seyahat edecek olan Türk vatandaÅŸlarını uyardı. Yapılan açıklamada baÅŸkent Paris baÅŸta olmak üzere Fransa’da gösteri alanlarından uzak durmaları istendi.

Duyuru şöyle:
Bugüne dek cereyan eden olaylarda, Fransa’nın farklı ÅŸehirlerinde, ÅŸehirler arası yolların trafiÄŸe kapatılması, barikatlar oluÅŸturulması, otoyol giÅŸelerinin iÅŸgali, son olarak 1 Aralık günü Paris’te ÅŸehrin en iÅŸlek caddelerinde yürüyüş, barikat kurma, araba yakma ve güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya varan eylemler yeniden yaÅŸanmıştır. Üçüncü haftasına giren eylemlerin bugüne kadarki bilançosuna göre 2 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 850’den fazla kiÅŸi yaralanmıştır. Yaralananlar arasında yaklaşık 150 güvenlik mensubu bulunmaktadır.

17 Kasım’dan bu yana devam eden ve ÅŸiddet dozu artmakta olan sokak eylemleri nedeniyle, Fransa’da yaÅŸayan ve anılan ülkeye seyahat edecek vatandaÅŸlarımıza, Paris baÅŸta olmak üzere, ÅŸehirlerin bilhassa gösteri alanlarından uzak durmaları, güvenliklerini tehlikeye sokacak mekanlarda bulunmamaları önemle tavsiye edilmektedir. Yine mevcut koÅŸullarda, otoyol ve ÅŸehirler arası yollarda yapılan yol kapama eylemlerini dikkate alarak tedbirli davranmaları önerilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir