Diş Fırçası Zararlı Mı Kaç Ayda Bir Değiştirilmeli

Diş Fırçası Zararlı Mı Kaç Ayda Bir Değiştirilmeli

Uzmanlar diş fırçalarını 2-3 ayda bir değiştirilmesini öneriyor. Bunun sebebi nemli kalan fırça üzerinde bakteri ve mantarlar üreyebilir. Nemli kalan diş fırçalarının üzerinde kapalı ortamda bakteriler oluşmaktadır. Yapılan araştırmalarda diş fırçalarında yaşayan bakteri sayısının 100 milyondan fazla olduğu tespit edildi. Bir diş fırçasında milyonlarca mikroorganizma barınabilir. İnsanlara zarar veren kanserojen kimyasallar içeren diş macunlarının hiç bir işe yaramadığı bu sonuçlarla ortaya çıkıyor.

Diş fırçaları temizlendikten sonra dik olarak kurumaya bırakılmalıdır. Bir kaç fırça yan yana olmamalı. Diş fırçaları kapalı kaplarda saklanmamalı.

Amerika’da yayınlanan bir raporda; diş eti hastalığı, diş çukurları, hatta bağırsak hastalıklarına neden olan bakterilerin; diş fırçalarında büyük gruplar halinde yaşadığı, diş fırçalarının çekilen biyofilmleriyle ortaya çıktı.

Banyoda tuvaletin sifonu çekilince, havaya uçan mikroplar diş fırçalarına konuyor. Aileler genellikle diş fırçalarını bir arada tutar. Bu yanlış durum bakterileri bir diş fırçasından diğerine taşır.

Bakteri, küf ve mantar, banyo gibi nemli ve karanlık ortamı çok sever. Diş hekimleri bu olumsuzluklar nedeniyle kullanılan diş fırçasının 2 ila 3 ayda bir değiştirilmesini tavsiye eder ama insanlar genellikle bu tavsiyeleri dikkate almayarak yılda sadece 1 veya 2 kez diş fırçasını değiştirir.

Diş fırçasının ortak kullanımı çok sayıda hastalıkların bulaşma riskini ortaya çıkarıyor. Bu nedenle kesinlikle diş fırçası özel olmalı ve sadece bir kişi kullanmalıdır, başkası tarafından kullanılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir