Diş ve diş eti hastalıklarından kalp ve böbrekler etkilenmektedir.
Çürükler, sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, solunum sistemi, sindirim sorunları, diyabet ve kalp krizine neden oluyor.
Yapılan araştırmalarda kalp krizi geçiren erkeklerin kalp dokularından alınan örneklerde diş eti bakterilerine rastlandı. Kalp krizi ağrılarının yüzde 6’sı ise diş ağrısı yaptığı belirtildi.
Diş etlerinde çekilme nedeniyle oluşan diş kayıpları, ya da diş etlerinde uzama, şişme, kızarma, dişlerinizi fırçalarken aşırı hassasiyet ve kanamalar oluyorsa Löseminin bazen ilk bulguları bunlar olabiliyor.
Ayrıca diş eti hastalıkları Alzheimer, demans gibi nörolojik hastalıkları ve koroner damar hastalıklarını tetikliyor.
Dişetlerinin kızarması ile oluşan iltihaplanma tedavi edilmezse bir süre sonra dişlerin etrafındaki kemik dokusunda ve diş köklerinde ciddi hastalığa dönüşebilir.
Bakteriler ve bunların oluşturduğu toksinler damar sağlığı üzerinde de olumsuz etkiye neden olabilir. Tüm organlarda olduğu gibi dişetlerinin kronik iltihabi hastalıklarının da kandaki iltihap göstergelerini yükselttiği ve bu maddelerin de uzun dönemde koroner damar daralmalarında rol oynadığı biliniyor.
Dişeti hastalıklarına zamanında müdahale edilmediğinde uzun vadede dişetinin altında, dişleri destekleyen kemiklerde kayıplar meydana gelebilir.
Şeker hastalarında diş eti hastalıkları, mantar enfeksiyonları, çürük ve diş kayıpları, ağız kuruluğu ve ağızda yanma hissi daha çok görülüyor.