Dijital Parada Vergisel Konularda Hukuki BoÅŸluklar Var

Dijital Parada Vergisel Konularda Hukuki BoÅŸluklar Var

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkan Yardımcısı ve Dijital Çalışma Grubu Başkanı Fuat Pamukçu, dijital para uygulama ve yatırımlarına yönelik değerlendirmelerde bulunarak şunları ifade etti:

Dijital para piyasasında fiyatlar çok hızlı biçimde yükselip düşebiliyor; uzun vadede dünyadaki beş para biriminden bir veya birkaç tanesinin sanal para birimi olması mümkün. Bunun gerçekleşebilmesi için hukuki altyapının işlemesi gerekiyor. Sanal para cinsinden olan gelirlerde ve sanal paranın kullanımında vergisel konularda hukuki boşluklar var.

Tüm ülkelerin kazanç ve vergi konusunda aktif bir deÄŸerlendirme yapmaları gerekiyor. Amerika’dan baÅŸlayarak dünyaya yayılacak olan kanuni altyapı ve regülasyonlar, sanal paraların gri alanlarını netleÅŸtirecek ve bu alanda yatırım yapmak isteyen tüm giriÅŸimcilerin önünü açacaktır.

Biz de GYİAD olarak hem Dijital Çalışma Grubumuz hem de Araştırmalar Enstitümüz kapsamında, Maliye ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarına yönelik öneriler üzerinde çalışıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir