Dijital Ekonomide Başarının Sırrı Uyum ve İşbirliğinde

Dijital Ekonomide Başarının Sırrı Uyum ve İşbirliğinde

Dijital ekonomide finans ve pazarlama arasında güçlü bir içerik, başarıyı belirleyen en önemli etkenlerden biri. İş modellerinin karmaşıklığı artarken rekabet hiç beklenmedik zaman ve ortamlarda ortaya çıkabiliyor.

EY’nin raporuna göre, Mali Ä°ÅŸler BaÅŸkanı (CFO) ve BaÅŸ Pazarlama Yöneticisi (CMO)’lar daha çok, müşteri bölümleme ve öngörüsü, pazarlama faaliyetlerinin piyasadaki getirisini ölçme, ürün deÄŸerlerini en iyi ÅŸekilde kullanma ve dijital yönetiÅŸim konularında iÅŸ birliÄŸi yapıyorlar.

Örneğin, sadece web tabanlı hizmet sağlayıcılar, ofis ya da satış ağı maliyeti olmadan hızla birçok pazara giriyor ve rekabet avantajına sahip oluyorlar.

Fiyat karşılaştırma sitelerinin yükselişi ise kâr marjları ve satışa sunulan ürünler üzerinde baskı oluşturuyor, bu da organizasyonları pazarlama stratejilerini yeniden değerlendirmeye itiyor.

Pazarlama departmanları geleneksel olarak hedef kitlelerinin istek, ihtiyaç ve davranışlarını fokus gruplar, kampanyalar ve satışların korelasyonu ile anlamaya çalışırken, şimdi finans departmanlarının çıktılarına daha çok benzeyen, veri temelli, tahmin modelleri sunan analitik araçları ile çalışıyorlar.

Günümüz iş dünyasında şirketlerin başarılı olmalarında finans ve pazarlama departmanlarının güç birliği yapmalarının büyük önem taşıyor.

Organizasyonların saÄŸlıklı geliÅŸimini sürdürmelerini saÄŸlamak için CMO’lar pazarlama karışımının ürün, fiyat, dağıtım kanalları ve promosyonlar gibi bileÅŸenlerini çok iyi sorgulaması ve deÄŸerlendirmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir