Danimarka Yeni Yeşil Enerji Girişimini Planlıyor

Enerji sıkıntısı içinde olan ve fosil enerji yerine yenilenebilir enerji için Avrupa ülkeleri her geçen gün yeni plan ve projeleri uygulamaya sokuyor.

Danimarka hükümeti, 2020-2030 yılları arasında ülkenin enerji politikalarına yön verecek, 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanacak enerji tüketiminin en az yüzde 50 olmasını hedefleyen Yeşil bir Danimarka için Enerji girişimini görüşmeye başladı.

Hükümet bu yıl Danimarka’nın iç sularında ve karada yer yağı, gaz ve kaya gazı için tüm arama ve sondaj çalışmalarına yasak getiriyor.

2030 yılında kömürden elektrik üretiminden tamamen vazgeçilecek. 2021 yılında 800 MW gücünde rüzgâr santrali ihalesi hedefler arasında.

Önümüzdeki 10 yıl boyunca 800 bin hane için yeterli miktarda elektrik üretecek 800 MW büyüklüğünde bir offshore rüzgâr santrali inşa etme planları sunuldu. Danimarka’nın en büyük offshore rüzgâr santralinin 2 katı büyüklüğünde olacak santral, 2021 yılında ihaleye çıkacak ve 2024 ile 2027 yılları arasında inşa edilecek.

Bir diğer önemli konuysa hükümetin elektrik vergilerini düşürmek üzere ciddi bir kaynak ayırması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir