Çocuklar İnternet Kullanırken Tehlikesi Altında Nelere Dikkat Etmeli

Çocuklar İnternet Kullanırken Tehlikesi Altında Nelere Dikkat Etmeli

Uzmanlar mümkün oldukça küçük yaşta çocukları internet ve bilgisayar kullanmamaları yönünde uyarılar yapıyor. İnternetin güvenlik dışında birde içerik yönünden çocuklar üzerine sakıncaları bulunuyor.

12 ila 17 yaş arası çocukların internette kişisel bilgilerinin ne kadar güvende olduğu meçhul.

Çocuklar internet üzerinde uygunsuz cinsel içerik, şiddet içerikli ve madde bağımlılığı özendirici görsel ve işitsel videolarla karşılaşabilir.

İstenmeyen elektronik postalarla çocuklar cinsel istismara ve hakaretlere maruz kalabilir.

Kişisel bilgilerini internette paylaşan çocuklar reklamlarla çöpçatanlık ve kumar gibi uygunsuz sitelerde bilgileri kullanılabilir.

Çocuklar yüz yüze konuşulan şeylerin internet ortamında da konuşulabileceğini zanneder bu sebeple internette hangi bilgileri paylaşacaklarını ya da paylaşmamaları gerektiğini bilemezler.

Çocuklar sosyal paylaşım sitelerinde kendileriyle ilgili tüm bilgilerini açıkça belirtir. Kötü niyetli kişiler bu bilgileri kullanarak her türlü kandırma yoluna gidebilir.

Çocuklar hayranı oldukları kişi yada hayali çizgi kahramanlarını sosyal paylaşım hesaplarından takip eder, bunları farkeden kötü niyetli kişiler bu hayran oluşumunu kullanarak çocukları kandırabilir.

İnternete giren çocuklara aileleri bu tür konularda bilgi vermeli, bilgisi yeterli olmayan aileler bilişim konusunda destek sunan firmalardan yardım almalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir