Çocuklar Aile Yakınlarını Film Karakterlerini Rol Model Alabilir

Çocuklar Aile Yakınlarını Film Karakterlerini Rol Model Alabilir

Çocuklar Aile Yakınlarını Film Karakterlerini Rol Model Alabilir

Uzmanlar çocuklar büyürken aile yakınları veya çizgi film karakterlerini rol model alarak taklit ettiklerini belirtiyor. Bu nedenle sabahtan akşama kadar çocuklar için uygunsuz yayınlar yapan televizyon ekranlarında çocukların tek bırakılmaması ve izledikleri programların denetlenmesi gerekiyor. Televizyon kanallarında yayınları denetleyici zorunlu psikolog uzmanların çalıştırılması gerekiyor ancak RTÜK’ün bu konuda bir yaptırımı yok.

Çocuklar çevresindeki aile yakınları dışında, çizgi film karakterleri veya televizyonda izlediği ünlü kişileri rol model alabilir. Örnek aldığı kişiler gibi konuşma, onlar gibi giyinme, onların yaşam tarzını kendi hayatında uygulamak isteyebilir. Bunlar çocuğun kişilik gelişiminin şekil alması yönünden etkilidir. Bu yüzden son yıllarda silahlı filmlerin artışıyla suç oranlarının artışı paralellik göstermeye başladı.

Çocukların, dış dünyadan farkında olmadan örnek aldığı iyi veya kötü rol modeller konusunda ailelerin dikkatli olması gerekiyor.

Ailedeki bir birey çocuğu yetiştirirken sigara içilmemesi, yalan söylenmemesini sürekli çocuğuna anlatmıştır ama kendisi sigara içip, yalan söylüyorsa, çocuk söyleneni değil, aile bireyinin yaptığını yapacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir